23 Temmuz 2010 Cuma

Acısız Ağda Olur Mu?


Ağda işleminde kıllar kökü ile birlikte alındığı için göreceli acılı bir işlemdir. Ancak tercih edilen ağda çeşidine, uygulamaya göre, ağdanın kalitesine göre ve uygulama yapılan bölgeye göre acı farklılık içerir.

Ilık ağda olarak bilinen şekerli ağdanın yapışkanlığı sir ağdaya göre fazla olduğundan işlem sırasında cilde de yapılır ve bu nedenle duyulan acı sir ağdaya göre daha fazladır. Sir ağda ise yalnızca kıllara yapışır ve bu nedenle duyulan acı göreceli olarak daha acısızdır. Özelikle pudralı ürünlerde ağdanın içerdiği pudra cilt üzerini kapladığından duyulan acı azalır. Bunun dışında sir ağda şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve her ağda servisi bir önceki ağda servisine göre daha az acılı olur.

Bazı bölgelerde acı ağrı eşiği daha düşüktür ve bu nedenle duyulan acı diğer bölgelere göre daha fazladır.

Bazı dönmelerde cilt hassasiyeti artar, özellikle regl döneminin yakınlaşması ile acı ağrı eşiğinin düşmesi duyulan acıyı arttırır. Yaz dönemi yine cilt hassasiyeti kış dönemine göre artış gösterir, bu nedenle duyulan acı hissi daha fazla olabilir.
Yinede ağda işlemi sırasında duyulan acının şiddeti görecelidir. Bu nedenle kişinin rahat bir psikoloji ile işlem yaptırması da önemlidir.

Tüm sir Ağda ürünlerinizi www.bakimliolmak.com sitesinden temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder