23 Temmuz 2010 Cuma

İstenmeyen Tüyleri Uzaklaştırma Yöntemleri



Vücudumuzda bazı kıllar gurur kaynağı iken (Kirpik, saç) bazı kıllar kusur kabul edilebilir. (Burun kulak, bayanlarda dudak, çene) Özellikle kadınlar, estetik değerlerin etkisi ile vücutlarının belli yerlerindeki tüyleri uzaklaştırmak isterler. Bunun için pek çok farklı yöntem bulunmaktadır.
Tıraş bıçağı, ustura gibi kılı kökünden almaksızın tıraş etmek, kıllar birkaç saat içinde gözle görülür hale geleceğinden uzun süre etkili yöntemler değildir. Aynı şekilde tüy dökücü kremler ve benzer kozmetik ürünler de tüyleri, kökünden almadığı için uzun süre etkili olmazlar. İstenmeyen tüylerden daha uzun süreli kurtulmanın yolu, kılı kökünden almaktır. Doğru yöntem uygulanırsa, tekrar kıl oluşumu, sağlıklı ve yetişkin bir insanda 4 haftayı bulacağı için uzun süre pürüzsüz bir cilt görüntüsü elde edilir.

Kısa Süreli Yöntemler
Kılı kökünden almaz. Kıllar kısa sürede tekrar gözle görülür hale gelir. Jilet, Ustura, Tüy Dökücü Krem ve Kozmetikler bu yöntemlere örnek verilebilir.


Uzun Süreli Yöntemler

Uzun süreli yöntemlerde kıllar kökünden alınır. Kıllar uzun bir süre görülmez. Bu yöntem uzun süre etkilidir. Episyon ve depilasyon yöntemleri uzun süre etkili olan yöntemlerdendir.

EPİLASYON
İstenmeyen tüylerin elektrik akımı kullanılarak yok edilme yönteme epilasyon denir. Bu yöntemde kıllar kökü ile alınır, deri altına giriş vardır. Tüylerden kalıcı olarak kurtulacağı öngörülür. Lazer Epilasyon İğneli Epilasyon, Foto Epilasyon, Jelli Epilasyon bu yönteme örnek verilebilir.





DEPİLASYON

İstenmeyen tüylerin geçici bir süre ile yok edilme yöntemine depilasyon denir. Depilasyon yönteminde deri altına giriş yoktur. Kıl kökü ile birlikte alır, deri altına giriş yoktur. Sıcak Ağda (Sir Ağda), Soğuk Ağda (Ağda bantları), Ilık Ağda (Şeker Ağda), Depilasyon makineları, Cımbız, İplik gibi yöntemler depilasyon yöntemlerine örnek verilebilir.



DEPİLASYON YÖNTEMİ SİR AĞDA

Depilasyon yöntemlerinin içinde en bilindik ve tercih edilen sistem olan sir ağda servisi bitkisel bir yöntemdir. Kuvvetli olduğundan en kısa tüyleri dahi alır. Son derece etkili, güvenilir ve sağlıklı bir sistemdir. Salonlarda hijyenik ve güvenli uygulamaya olanak verir. Fakat artık çoğu bayan profesyonel sir ağda setleri satın alarak evde kendileride sir ağda uygulamasını yapabilmektedir.



Sizde evde kendi sir ağdanızı yapabilirsiniz. Hemen Sir ağda seti almak için tıklayın...

1 yorum:

  1. Depilasyon konusunda iyi ve İzmirde olan önerebileceğiniz bir yer var mı?Teşekkürkler.

    YanıtlaSil